Zoek een recept

 

Zwitserse quiche met uien

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 eieren
  • 200 g gemalen gruyère
  • 25 cl lichte, verse room
  • 2 eetlepels olie
  • peper en zout
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 500 g uien (nettogewicht, gepeld)
 

Bereiding

  1. Hak de uien grof en stoof ze in olie in een sauteerpan gedurende 2 minuten op een zacht vuur. Zet een deksel op de pan en laat 20 min. stoven op een zacht vuur, roer af en toe.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg.
  4. Klop de eieren los in een grote kom, voeg de room toe, de uien en de kaas, meng goed en breng op smaak met peper en zout. Giet de bereiding in de vorm en laat 30 min. in de oven bakken.
  5. Serveer warm met een slaatje als voor- of lunchgerecht.
 

Kooktip

Je kan 1/3 van de gemalen gruyère vervangen door in kleine stukjes gesneden gruyère.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt