Zoek een recept

 

Zweedse pannenkoekjes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 soeplepel bloemsuiker
  • 1 koffielepel boter
  • 4 extra verse eieren
  • 200 g extra vloeiend tarwemeel
  • 6 soeplepels gesmolten boter
  • kersen op siroop naar believen
  • 75 cl melk
  • 0,5 koffielepel zout
 

Bereiding

  1. Meng de bloem, de suiker en het zout.
  2. Klop de eieren en 25 cl melk.
  3. Voeg er de bloem in één keer bij en klop alles krachtig.
  4. Verwerk er de rest van de melk en de gesmolten boter in: het deeg moet goed homogeen zijn.
  5. Bak 16 fijne pannenkoekjes in een bakpan met Æ 25 cm en reken ½ koffielepel hete boter voor elke pannenkoek en 1 tot 2 min. baktijd aan elke zijde: ze moeten goudbruin zijn.
  6. Smeer de pannenkoeken in met gesmolten boter, bestrooi met bloemsuiker, vouw ze in vier en garneer met kersen.

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt