Zoek een recept

 

Zuurkool met appelen en kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g aardappelen (type Charlotte)
  • 400 g appelen (Boskoop)
  • 1 geroosterde kip
  • 1 koffielepel komijnpoeder
  • 1 ui
  • 2 kruidnagels
  • 2 blaadjes laurier
  • 520 g zuurkool met witte wijn
 

Bereiding

  1. Pel de ui en prik er de kruidnagels in.
  2. Schil de appelen en snij ze in fijne schijfjes.
  3. Doe de helft van de zuurkool in een kookpan met dikke bodem. Verdeel hierover de appelschijfjes, de stukken kip, de ui en de laurierbladeren.
  4. Bestrooi met peper en komijn en overdek alles met de rest van de zuurkool. Overgiet het geheel met 20 cl water, dek af en laat 20 minuten koken op laag vuur.
  5. Schil de aardappel, rasp ze fijn en doe ze bij de zuurkool.
  6. Dek af en laat nog 20 minuten koken op laag vuur.
  7. Serveer goed warm.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Gerelateerde recepten

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt