Zoek een recept

 

Zoete aardappelpuree met komijn

Ingrediënten voor 4 personen

  • 25 g boter
  • 0,5 koffielepel gemalen komijn
  • peper en zout
  • verse munt of koriander
  • 400 g zoete aardappelen
 

Bereiding

  1. Schil en spoel de zoete aardappelen.
  2. Snij in blokjes en giet ze in een steelpannetje.
  3. Bedek met koud water, breng aan de kook en laat 25 min. zachtjes sudderen (ze moeten mals zijn).
  4. Laat uitlekken in een vergiet.
  5. Smelt de boter op heel zacht vuur in de steelpan, voeg de komijn toe en meng 1 min.
  6. Voeg de aardappelblokjes toe, zout en peper.
  7. Maak fijn met de stamper en doe er de fijngesneden munt of koriander bij.
  8. Dien warm op bij exotische of geroosterde gerechten.
 

Kooktip

  • Hoe donkerder het vruchtvlees van de zoete aardappel, hoe zachter en sappiger na het koken.
  • Variante: Voeg extra smaak toe met gemalen pili-pili.