Zoek een recept

 

Zeebaarsfilet in de oven met citroentijm

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 schoongemaakte zeebaars
  • 2 onbespoten citroenen
  • 2 bosjes jonge uien
  • 6 krielaardappelen
  • 4 tomaten (bij voorkeur Roma-tomaten)
  • 2 laurierbladen
  • 3 takjes citroentijm
  • 10 cl witte wijn
  • olijfolie
  • peper van de molen
  • fleur de sel
 

Bereiding

  1. Was de tomaten, verwijder het kroontje en snij in schijfjes.
  2. Pel de uien en snij ze in fijne schijfjes.
  3. Was de citroenen zorgvuldig en snij ze in partjes.
  4. Was de aardappelen zorgvuldig en snij ze ongeschild in dunne plakjes.
  5. Vet een ovenschotel in met olie.
  6. Leg de partjes citroen en de schijfjes tomaat, aardappel en ui erin.
  7. Rits de tijm van de takjes en bestrooi de groenteschotel ermee.
  8. Vul de zeebaars met laurierbladeren en de rest van de tijm.
  9. Leg hem in de schotel op de groenten.
  10. Breng op smaak met peper en zout.
  11. Overgiet met de witte wijn en zet in de voorverwarmde oven (180 °C).
  12. Laat ongeveer 20 minuten bakken afhankelijk van de grootte van de vis.
  13. Het vlees van de vis moet gemakkelijk loskomen, maar wel stevig blijven.
  14. Haal uit de oven en dien onmiddellijk op in de schotel.
 

Kooktip

  • Je kan ook enkele takje rozemarijn toevoegen om de zuiderse smaken nog beter tot hun recht te laten komen.
  • Deze bereiding kan worden gemaakt met een andere vissoort naar keuze.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt