Zoek een recept

 

Zalmtartaar op z’n Italiaans

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 citroen
  • 3 eetlepels fijngesneden bladpeterselie
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 2 kleine pruimtomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper en zout
  • raketsla
  • schilfers Parmezaanse kaas
  • 400 g zalmfilet zonder vel
 

Bereiding

  1. Snij de zalm in fijne sneetjes, vervolgens in heel kleine blokjes. Schep in een glazen of porseleinen kom.
  2. Verwijder de pitjes uit de tomaten en snij ze ook in heel kleine blokjes. Doe met de kappertjes, de peterselie, het citroensap, de olie en azijn in de kom, breng op smaak met peper en zout en meng goed. Dek af en laat 2 uur rusten in de koelkast (noodzakelijk zodat de citroen de zalm kan "koken").
  3. Laat de tartaar uitlekken en dresseer op de borden met behulp van een metalen ring. Bestrooi met schilfers kaas en schik wat raketsla rondom.
  4. Dien fris op met ciabattabrood.
 

Kooktip

  • Snij de ingrediënten zeker niet fijn met de hakmolen, want dan bekom je moes.
  • Variant: vervang de kappertjes door fijngehakte zwarte olijven.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt