Zoek een recept

 

Zalmtartaar met paprika’s

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 limoenen
  • 0,5 bosje bieslook
  • 0,5 rode paprika
  • 0,5 gele paprika
  • 2 soeplepels kappertjes
  • 2 soeplepels extra zuivere olijfolie
  • 500 g zalmtartaar natuur
 

Bereiding

  1. Maak de paprika's schoon: verwijder de pitten en witte vezels.
  2. Snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  3. Hak de steeltjes bieslook grof. Laat de kappertjes uitlekken.
  4. Meng in een ijsgekoelde slakom snel de zalmtartaar, de olie, het sap van de limoen, de blokjes paprika, de kappertjes, voeg (weinig) zout bij en wees gul met peper.
  5. Schik de tartaar in hoopjes op vooraf gekoelde dessertborden en versier met steeltjes bieslook.
  6. Dien koel op met getoast wit brood.