Zoek een recept

 

Zalmsalade en tomaten met basilicum

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g zalmfilet
  • 125 g gemengde salade (mesclun)
  • 400 g datterino kerstomaten
  • zout, peper
  • 8 cl olijfolie extra vierge
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 4 eetlepels citroensap
 

Bereiding

  1. Voor de saus: mix in de kom van een keukenrobot de basilicumblaadjes fijn met de olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.
  2. Snij de zalmfilet in 4 porties en smeer ze in met olijfolie. Leg ze in een warme pan met antikleefbodem en laat ze 2 min. aan elke kant bakken. Kruid met peper en zout, neem van het vuur en laat rusten.
  3. Verdeel de mesclun en de in 2 gesneden kerstomaten over koude borden. Voeg de zalm toe en overgiet met de basilicumvinaigrette. Serveer meteen.
 

Kooktip

Een lekkernij met roggebrood of kleine sesambroodjes.