Zoek een recept

 

Zalmpastei en koude waterkerssoep

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 bosje waterkers
  • 0,5 citroen
  • fleur de sel
  • peper van de molen
  • 0,5 sjalot
  • 400 g zalmfilet
 

Bereiding

  1. Verwijder de harde steeltjes van de waterkers. Bewaar 4 mooie blaadjes voor de versiering.
  2. Blancheer de rest van de blaadjes gedurende 5 minuten in licht gezouten kokend water. Laat vervolgens uitlekken.
  3. Voeg twee lepels kookvocht toe en mix. Kruid met peper en zout.
  4. Zet in de koelkast om een ijskoud mengsel te bekomen.
  5. Snij de zalmfilet in grove blokjes.
  6. Pers de citroen uit over de vis en breng op smaak met peper.
  7. Zet ongeveer 3 minuten in de microgolfoven tot de vis gaar is.
  8. Doe vervolgens in een kom en voeg de fijngehakte sjalot toe. Kruid met zout.
  9. Plet het met een vork tot een pastei.
  10. Zet in de koelkast.
  11. Maak net voor het opdienen met de pastei een quenelle.
  12. Lepel er een beetje koude waterkerssoep rond en versier met een blaadje waterkers.
 

Kooktip

  • Bewaar de blaadjes waterkers in ijskoud water in de koelkast zodat ze groen en beetvast blijven.
  • Een gezond extraatje: deze bereiding biedt een gezonde portie omega-3 uit de zee en bevat slechts weinig calorieën.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 225 kcal, Eiwit: 19 g, Totale vetstoffen: 16 g, Koolhydraten: 0,2 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt