Zoek een recept

 

Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit

Ingrediënten voor 4 personen

  • 0.5 citroen
  • 2 eetlepels dille
  • geplette zwarte peperbollen
  • 3 hardgekookte eieren
  • 2 eetlepels kappers
  • kruidentuiltje
  • 100 g mayonaise
  • 1 eetlepel olie
  • peper
  • 4 sneetjes toastbrood
  • 400 g verse zalmfilets
  • 1 potje zalmforelkuit
  • zout
 

Bereiding

  1. Pocheer de zalm in 1 l water met de in schijfjes gesneden halve citroen, het kruidentuiltje, de peperkorrels en een beetje zout. Haal de vis uit het kookvocht en laat hem afkoelen. Verwijder het vel en de grijze stukjes vlees.
  2. Plet de zalm met een vork en voeg de mayonaise, de kappers, de eieren en de dille toe. Kruid met peper en zout.
  3. Maak mooie rondjes brood met behulp van een uitsteekvorm en bak ze aan beide kanten goudgeel in een beetje olie.
  4. Serveer de toast gegarneerd met de zalmmousse, versierd met een mespunt zalmforelkuit.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 388 kcal, Eiwit: 17,4 g g, Vetstof: 30,5 g g, Koolhydraten: 11,1 g g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Zalmmouse op toast gegarneerd met gerookte viskuit