Zoek een recept

 

Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/4 rode paprika
  • 10 g boter
  • 1 bussel bladpeterselie
  • fleur de sel
  • 150 g gries voor couscous
  • grote bussel bladpeterselie
  • 1 kleine rode ui
  • 20 g lompviseieren
  • 5 cl olijfolie
  • 20 cl ontvette gevogeltebouillon
  • peper van de molen
  • 4 zalmmoten van 125 g elk
 

Bereiding

  1. Hou 4 plukjes bladpeterselie apart voor de versiering en hak de rest grof.
  2. Hou een flink mespuntje apart voor de taboulé en doe in een steelpan met de gevogeltebouillon.
  3. Verwarm 10 minuten op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.
  4. Meng de gries met de olijfolie. Doe daarbij de paprika, het bewaarde mespuntje gehakte peterselie en de fijngehakte ui. Doe er zout en peper op en zet onder kokend water. Laat 5 minuten zwellen.
  5. Verbrokkel vervolgens met een vork.
  6. Laat de boter smelten in een bakpan en braad daarin de zalmmoten aan elke zijde aan. Doe er zout en peper op.
  7. Doe de lompviseieren in de saus en kruid bij met zout en peper.
  8. Schik op elk bord een zalmmoot en een portie taboulé. Giet daarrond saus en versier met een takjes peterselie.
  9. Verwarm 10 minuten op een matig vuur, neem van het vuur en mix. Zet opzij.
 

Kooktip

  • Als je de saus vooraf klaarmaakt, bewaar ze dan op een koele plaats, zodat ze haar mooie kleur behoudt. Wij bevelen je aan om de kom saus in een kom met ijsblokjes te zetten.
  • Je kan de saus en de taboulé warm of koud opdienen, afhankelijk van het seizoen en je wensen …

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Zalmmoot, saus met bladpeterselie en taboulé