Zoek een recept

 

Zalmlapjes met groene botersaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 50 g basilicum
  • 50 g bieslook
  • 16 bonen ("mange-tout")
  • 200 g boter
  • 4 kerstomaten
  • 12 plukje kervel
  • 50 g peterselie
  • 2 sjalotten
  • 1 tomaat
  • 12 cl witte wijn
  • 4 worteltjes
  • 4 schijfjes zalm
 

Bereiding

  1. De wortelen reinigen, in fijne staafjes snijden en voor ¾ gaar koken.
  2. Snijbonen reiningen en beetgaar koken.
  3. Tomaten pellen, ontpitten en in kleine stukjes snijden.
  4. Alle kruiden fijnhakken en 1 min. in een weinig water laten koken. Door een fijne zeef gieten. Enkel het groene vocht wordt voor de saus gebruikt.
  5. 50 g boter smelten en de sjalotten glazig maken. Een glas witte wijn bijgieten en kruiden met peper en zout. Voor de helft laten inkoken en doorzeven. Voeg 10 cl groen vocht bij en laat even doorkoken.
  6. Pan van het vuur nemen, koude boter in stukjes bijvoegen en goed mengen. De saus mag niet meer koken.
  7. Zalmlapjes grillen of in boter bakken.
  8. Groenten opwarmen in boter.
  9. Sausspiegel op bord maken. Zalm in het midden leggen. Groenten errond schikken en stukjes tomaat rond de zalm leggen. Op elk zalmlapje een kerstomaat en een plukje kervel leggen.