Zoek een recept

 

Zalmfilet met rode curry

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g zalmfilet zonder vel
  • 6 jonge uitjes
  • 4 groene asperges
  • 1 halve komkommer
  • 100 g sojascheuten
  • rode currypasta
  • 20 cl kokosmelk
  • fleur de sel
  • peper van de molen
  • sojasaus
 

Bereiding

  1. Verhit een antikleefpan zonder vetstof. Doe er, als ze warm is, twee eetlepels sojasaus in en bak daarin de zalmfilets aan elke zijde, waarbij het binnenste mals moet blijven. Doe er peper op en zet opzij.
  2. Breek de te harde voet van de asperges en kook ze in licht gezouten kokend water, waarbij ze beetvast moeten blijven. Laat uitlekken en hou onder koud water. Snij ze vervolgens in de lengte en in de dikte in twee.
  3. Doe ze in een kom, samen met de sojascheuten en de in staafjes gesneden komkommer.
  4. Doe de in stukjes gesneden jonge uitjes erbij. Doe er zout en peper op.
  5. Meng de kokosmelk met twee eetlepels rode curry tot een homogene bereiding.
  6. Schik op elk bord een portie salade en een zalmfilet. Dien op met een portie warme of koude saus.
 

Kooktip

  • De zalm kan, net als de saus, naar wens warm of koud worden opgediend ...
  • De "plus" op voedingsgebied:
    Zalm is rijk aan omega 3 vetzuren, die goed bewaard blijven in deze bereiding. Voor een lichtere versie kan je de kokosmelk vervangen door magere yoghurt.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 448 kcal, Eiwit: 28 g, Totale vetstoffen: 33,1 g, Koolhydraten: 9,3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt