Zoek een recept

 

Zalmfilet met gebakken gekruide groenten en gedroogde abrikozen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 10 cl droge witte wijn
  • fleur de sel
  • 50 g gedroogde abrikozen
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • komijnpoeder
  • kurkumapoeder
  • olijfolie
  • 10 cl ontvette gevogeltebouillon
  • peper van de molen
  • 1 stengel groene selder
  • 100 g tomatenpassata
  • 1 ui
  • 8 takjes verse koriander
  • 3 wortelen
  • 500 g zalmfilet zonder vel
 

Bereiding

  1. Pel de ui en de look en hak fijn. Laat aanstoven in een kookpan met een eetlepel olijfolie.
  2. Maak de selder schoon en snij in fijne schijfjes.
  3. Verwijder de steel en de pitjes van de paprika. Snij vervolgens in stukken.
  4. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes.
  5. Doe deze groenten bij de uien en voeg een lepel komijn- en kurkumapoeder toe. Laat 2 minuten aanstoven.
  6. Snij de gedroogde abrikozen in stukken van ongeveer 1 cm en doe bij de groentemengeling.
  7. Voeg vervolgens de witte wijn, de passata en de gevogeltebouillon toe. Laat koken tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
  8. Snij de zalmfilet in 4 stukken en leg op een bord. Kruid met peper.
  9. Laat anderhalve minuut garen in de microgolfoven, afhankelijk van de dikte van het stuk (het vlees moet loskomen, maar mals blijven). Bestrooi na het koken met zout.
  10. Schik een portie groenten op een diep bord en leg er een stuk zalm op. Versier met enkele takjes verse koriander en dien onmiddellijk op.
 

Kooktip

  • Tijdens het seizoen kun je pompoen toevoegen aan je groentepannetje.
  • Een gezond extraatje:
    Dankzij deze bereiding kunt u volop kostbare omega-3 uit de zee opslaan, evenals antioxydanten in de vorm van carotenoïden, de geel-oranje-rode pigmenten.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 361 kcal, Eiwit: 25,5 g, Totale vetstoffen: 23,6 g, Koolhydraten: 11,8 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Zalmfilet met gebakken gekruide groenten en gedroogde abrikozen