Zoek een recept

 

Zalmcarpaccio met groene appel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 à 400 g zalmcarpaccio
  • 1 bosje bieslook
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 0,25 rode ui
  • 1 koffielepel roze peperbolletjes
 

Bereiding

  1. Pers de limoen en doe het sap in een kom met de in heel kleine blokjes gesneden appel (ongeschild). Voeg de fijngesnipperde ui toe, een twaalftal fijngesneden stengels bieslook en de roze peperbolletjes. Kruid met peper en zout, meng goed en dek af. Laat minstens 1 uur rusten in de koelkast.
  2. Verdeel de zalm over de borden, kruid met peper en zout en schik wat appelsalsa in het midden. Overgiet met een scheutje olijfolie, werk af met enkele bieslookstengels en dien onmiddellijk op.
  3. Serveer met de resterende salsa, een flesje olijfolie en grissini.
 

Kooktip

  • Zet de dienborden 30 min. voor het dresseren in de koelkast zodat de carpaccio heel fris kan opgediend worden.
  • Variant: je kan de rode ui vervangen door zachte witte ui.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt