Zoek een recept

 

Zalm in papillot à la caprese

Ingrediënten voor 4 personen

  • 250 g mozzarella
  • 2 tomaten
  • 4 stukken Atlantische zalm
  • verse basilicum
  • 250 g langkorrelige Thaise rijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper
  • zout
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op stand 6/180°C.
  2. Snij 4 grote rechthoeken uit bakpapier of aluminiumfolie. Plooi dubbel, zodat je vierkanten krijgt. Giet 1 koffielepel olijfolie in het midden van elk vierkant, leg er een stuk zalm op en kruid met peper en zout.
  3. Snij de tomaten en mozzarella in schijfjes en schik ze afwisselend op de stukken zalm. Kruid met peper en zout, overgiet met 1 koffielepel olie en bestrooi met fijngesneden basilicum.
  4. Sluit de papilottes, leg ze op een ovenschaal en laat ze 15 minuten bakken in de oven. Serveer de warme vis met nog wat basilicum en rijst.
 

Kooktip

  • Voor een nog betere smaak kun je een ansjovisfiletje en wat Griekse olijven aan je papillot toevoegen.
  • Sluit de papillotes zoals een snoepje met keukentouw. Dat kan je na het bakken vervangen door een lintje. Zo zien het er net cadeautjes uit!