Zoek een recept

 

Zalm in groen sausje

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 afgestreken eetlepel Bio bloem
  • 2 Bio knoflookteentjes
  • 2 eetlepels bio olijfolie
  • 4 bio zalmfilets zonder vel
  • 120 g diepgevroren Bio erwten
  • 15 cl droge witte wijn
  • 4 eetlepels fijngehakte Bio peterselie
  • peper en zout
  • 0,5 visbouillonblokje
 

Bereiding

  1. Fruit de geperste knoflookteentjes 2 min. in de olie in een diepe pan op zacht vuur.
  2. Voeg de erwten toe, roer 2 min., bestrooi dan met bloem. Roer 30 sec., giet er de witte wijn bij en 15 cl water. Voeg het verkruimelde, halve bouillonblokje toe. Laat 5 min. inkoken op middelhoog vuur.
  3. Leg de zalmfilets in de saus, zet een deksel op de pan en laat 5 min. heel zacht sudderen. Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
  4. Geef er verse Bio deegwaren bij.
 

Kooktip

Laat knoflook nooit fruiten op hevig vuur, daardoor krijgt hij een onaangename, bittere smaak!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt