Zoek een recept

 

Zalm in filodeeg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g zalmfilet (zonder graten of vel)
  • 50 g boter
  • 4 eetlepels verse pesto
  • 8 ontdooide blaadjes filodeeg
  • 120 g verse kaas uit schaaltje
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Meng de pesto met de verse kaas. Laat de boter smelten. Snij de zalm in 4 porties en kruid ze met peper en zout.
  3. Smeer een blad filodeeg lichtjes in met gesmolten boter. Bedek met een 2de blad en besmeer het ook met boter. Draai alles om, zodat de beboterde kant naar onder ligt. Leg een stuk zalm in het midden, bedek met een flinke eetlepel van het pestomengsel en rol op. Knijp de zijkanten dicht zodat je een groot snoepje bekomt.
  4. Maak zo 4 pakjes en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze in 15 min. goudbruin bakken in de oven.
  5. Serveer warm met een salade van rucola en tomaten.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt