Zoek een recept

 

Zalm en fetakaas spelen verstoppertje

Ingrediënten voor 8 stuks

 • 20 bieslooksprietjes
 • 40 g boter
 • 200 g feta
 • peper
 • 8 vellen brickdeeg
 • 350 g zalmfilets (zalmhaasje)
 

Bereiding

 1. Vraag aan een volwassene om de oven voor te verwarmen op th. 6 – 180°C en er de ovenplaat uit te nemen. Bedek de plaat met bakpapier.
 2. Snij de zalm en de fetakaas in 8 staafjes.
 3. Knip de bieslook met de schaar in kleine stukjes.
 4. Doe de in blokjes gesneden boter in een kommetje en laat de boter in de microgolfoven smelten (ongeveer 1 min. op 800 W).
 5. Neem een vel brickdeeg (zonder het papier) en bestrijk het lichtjes met gesmolten boter (met een keukenkwastje). Draai het vel om. Leg een stuk zalm en een stuk fetakaas op het vel: leg ze horizontaal in het midden, maar niet ver van de kant die het dichtst bij jou is. Strooi er een beetje bieslook en peper over. Vouw de 2 kanten naar binnen, zodat de uiteinden van de stukjes zalm en kaas verstopt zijn. Rol alles op. Leg het rolletje op de ovenplaat.
 6. Maak de andere rolletjes op dezelfde manier. Bak ze 10 min. in de oven, draai ze om en bak ze nog 10 min. Vraag aan een volwassene om je bij dit alles te helpen!
 7. Je kan de rolletjes serveren op een bord met wat kropsla, tomaten en komkommer. Maar wanneer je ouders liever aperitieven en geen voorgerecht eten, dan kan je de rolletjes bij het aperitief opdienen. Serveer ze dan in een kom en eet ze met de vingers.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt