Zoek een recept

 

Zacht chocoladegebak met pecannoten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g bittere zwarte chocolade
  • 75 g boter
  • 20 cl crème anglaise
  • 3 extra verse grote eieren
  • 15 g maïszetmeel (maïzena)
  • 4 pecannoten
  • 40 g gemalen pecannoten
  • 80 g poedersuiker
  • zout
 

Bereiding

  1. Verwerk de dag voordien met een keukenrobot de 40 g pecannoten tot een fijn poeder.
  2. Scheid de dooiers van het eiwit.
  3. Breek 100 g chocolade in stukken en laat ze smelten in een warmwaterbad. Doe er de malse boter bij en klop alles tot een glad en homogeen deeg.
  4. Klop de dooiers krachtig met de suiker: de massa moet wit zien.
  5. Blijf kloppen en verwerk er het maïszetmeel, het pecannotenpoeder en de chocolade in.
  6. Klop het eiwit stijf met een mespuntje zout en verwerk het in het mengsel.
  7. Giet in goed beboterde ronde vormpjes met een hoge rand. Zet ze in een gratinschotel en giet er kokend water rond.
  8. Laat 20 min. gratineren in de warme oven: als je een mes in de kern van het gebak steekt, moet het er droog uitkomen.
  9. Laat 10 min. rusten in de vormpjes en draai ze dan voorzichtig om op een dienschotel.
  10. Laat afkoelen, dek af met een handdoek en laat 12 uur rusten op een koele plaats.
  11. Laat de rest van de chocolade smelten in een warmwaterbad en smeer ze met een spatel op de bovenzijde en de zijkanten van de gebakjes.
  12. Versier elk gebakje met een pecannoot.
  13. Giet op de bodem van een dessertbord crème anglaise, bestrooi met cacaopoeder en leg een gebakje in het midden.
  14. Dien heel koud op.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt