Zoek een recept

 

Yoghurt met vers fruit en knapperige granencrumble

Ingrediënten voor 4 personen

  • 125 ml ahornsiroop
  • 80 g geschaafde amandelen
  • 4 potjes Griekse natuuryoghurt (4 x 150 g)
  • griessuiker
  • 90 g havermoutvlokken
  • 400 g verse vruchten naar keuze
  • 75 g zonnebloempitten
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Meng de havermoutvlokken, de amandelen en de zonnebloempitten in een kom. Overgiet met de ahornsiroop en meng goed.
  3. Leg bakpapier in een grote ovenschotel (22 x 32 cm). Giet er de bereiding in, druk aan en strijk glad met een vork. Bak in 12 min. goudbruin in de oven. Laat afkoelen.
  4. Verdeel het fruit over 4 kommetjes of 4 brede glazen. Giet er de yoghurt op (gesuikerd naar eigen smaak), bedek met in stukjes gebroken crumble en dien meteen op.
  5. Met de aangegeven hoeveelheden bekom je een grote crumblereep: verpak de crumble in aluminiumfolie of in een metalen doos, zo kan je ‘m zonder problemen enkele dagen bewaren en ook op voorhand bakken voor een hele week.
 

Kooktip

Varieer met het fruit naargelang het seizoenaanbod.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Yoghurt met vers fruit en knapperige granencrumble