Zoek een recept

 

Yoghurt limoen, appel en vanille

Geniet van dit recept van Bart Desmidt

Bart Desmidt is geboren te Heist-aan-Zee in 1971. Hij heeft een ster in de Michelin gids van 2012 en zijn restaurant “Bartholomeus” bevindt zich te Knokke-Heist. Herbeleef het Cooking Event bart

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1 vanillestok
  • 100 g mascarpone
  • 50 g suiker (voor de yoghurt)
  • 10 g suiker (voor de appel)
  • 3 kleine blaadjes gelatine
  • 75 g halfopgeklopte room
  • 1 limoen
  • 200 g limoensorbet
  • 2 Granny Smith-appels
  • 4 verse muntblaadjes
  • 10 Napoleon snoepjes
 

Bereiding

Yoghurt

  • Mascarpone en suiker zacht opwarmen met de vanillestok. Laat er de voorgeweekte gelatine in smelten en verwijderde vanillestok. 
  • Voeg het mengsel bij de Griekse yoghurt. 
  • Voeg wat zeste van limoen toe en het sap van een halve limoen. 
  • Meng goed door met een klopper. 
  • Spatel de halfopgeklopte room er voorzichtig onder. 
  • Vul de bodem van een glas op met de yoghurt en plaats in de koelkast.

Appel

  • Schil en snij de appel in fijne brunoise. Breng op smaak met wat suiker, limoenzeste, fijngesneden munt en sap van halve limoen. 
  • Schik op de crème van Griekse yoghurt.

Caramel

  • Mix in een blendertje de snoepjes tot een fijn poeder. 
  • Verwarm de oven voor op 150°C. 
  • Neem een bakplaat en leger een vel boterpapier op. 
  • Zeef het poeder van snoepjes gelijk over het papier met een dikte van ongeveer 1mm. steek er enkele ronde vormen uit. 
  • Plaats in de oven gedurende 1 minuut. 
  • Zet de oven af en wacht tot de caramel zachtjes smelt en blinkt over de ganse oppervlakte. 
  • Neem de plaat uit de oven en leg het papier omgekeerd met de caramel naar beneden op de tafel. 
  • Laat afkoelen en neem het papier eraf.

Sorbet

  • Maak een mooie bol van de sorbet en schik op de appelen.
  • Werk af met de caramel.
 

Wijntip

Late Harvest 2008