Zoek een recept

 

Yeubrak (Joods Paasfeest)

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 koffielepel harissa in tube
  • 500 g rundergehakt
  • 5 eetlepels rijst
  • 1 ei
  • 2 ui (of een kleine)
  • 1 bosje koriander
  • 6 takjes munt
  • 1 handvol spinazieblaadjes
  • 20 blaadjes Romeinse bindsla
  • 3 eetlepels tomatenconcentraat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
 

Bereiding

  1. Schik de volledige en gepelde teentjes look, het tomatenconcentraat, de harissa, de olijfolie en 30 cl water in een kookpot. Meng en laat 10 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
  2. Hak ondertussen de uien, de koriander- en muntblaadjes fijn. Strooi alles in een grote schotel en voeg het rundergehakt, de rijst, het ei en de grof gehakte spinazie toe. Kruid met zout en meng goed.
  3. Verwijder de buitenste bladeren van de Romeinse sla. Blancheer ze verschillende keren in een grote kom met gezouten water. Leg ze daarna in een grote slakom met ijswater.
  4. Leg 1 blaadje Romeinse sla op het werkblad (of 2 wanneer het kleine blaadjes zijn). Leg een bolletje vlees in het midden en rol de bladeren zodanig op dat de vulling goed ingepakt is. Druk niet aan, aangezien de rijst zal opzwellen tijdens het koken. Herhaal voor de rest van de ingrediënten.
  5. Giet de tomatensaus in een sauteerpan. Voeg de balletjes (ze moeten niet echt aangedrukt zijn) toe. Dek af en laat 40 minuten koken. Controleer het niveau van de vloeistof en voeg indien nodig een beetje water toe. Serveer lekker warm.
 

Wijntip

Yarden cabernet/merlot

Het mengen van twee grote druivensoorten leidt tot deze dichte wijn met rijpe vruchtentoetsen. (Enkel op Delhaize Wineworld)

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 376 kcal, Eiwit: 34,2 g, Vetstof: 15,7 g, Koolhydraten: 24,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt