Zoek een recept

 

Wraps met zalm en ricotta

Ingrediënten voor 4 stuks

  • 250 g zalmfilet zonder vel
  • 60 g halfgedroogde tomaten in olie (uitgelekt gewicht)
  • 3 eetlepels kappers
  • 200 g ricotta
  • 2 eetlepels citroensap
  • 6 blaadjes Romeinse sla
  • 4 wraps
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Snij de zalm in blokjes en doe in een diep bord. Dek af en zet in de microgolfoven gedurende 2 min. op 800 W. Laat 1 min. rusten, giet af en doe in een kleine kom. Verkruimel grof.
  2. Voeg de gehakte tomaten toe, de ricotta, de kappers en het citroensap. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  3. Hak de sla, spoel en droog.
  4. Leg de wraps op een groot bord, dek af met een tweede bord en verwarm even in de microgolfoven (45 sec. op 800 W).
  5. Verdeel de zalmbereiding over de wraps en smeer uit in een dun laagje. Leg er de sla bovenop en rol alles op. Snij de rolletjes in 2 en serveer.
 

Kooktip

  • Wanneer je de wraps meeneemt naar het werk, naar school of op een picknick, wikkel ze dan afzonderlijk in aluminiumpapier en rol strak op.
  • Variant:
    Ook lekker met tonijn in olie (uitgelekt) in plaats van zalm.

 

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt