Zoek een recept

 

Worteltaart

Ingrediënten voor 8 personen

  • 100 g bloem (gezeefd)
  • 200 g blonde cassonadesuiker
  • 5 eieren XL (eigeel en eiwit gescheiden)
  • 0,5 koffielepel gemalen kaneel
  • het sap en de geraspte schil van 1/2 onbehandelde citroen
  • 200 g hazelnootpoeder
  • 250 g (vers) geraspte wortelen
  • 1 zakje baking powder
  • zout
 

Bereiding

  1. Klop het eigeel, de suiker, het sap, de geraspte citroenschil en het kaneel goed door elkaar. Voeg er twee eetlepels warm water, de wortelen, het hazelnootpoeder, de bloem, het bakpoeder, vervolgens het stijf opgeklopte eiwit en een snuifje zout aan toe.
  2. Giet in een beboterde bakvorm. Laat 50 min. bakken in een hete oven, op stand 6 (180°C).
  3. Haal uit de vorm. Laat afkoelen op een grill.
 

Kooktip

Bestrijk de taart met warme abrikozengelei.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt