Zoek een recept

 

Wortelsalade met amandelen en kruiden

Ingrediënten voor 5 personen

  • 500 g dikke wortelen
  • 0,5 koffielepel gemalen komijn
  • 50 g gepelde amandelen
  • 1 kleine rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 8 takjes bladpeterselie
  • 8 takjes verse koriander
  • 2 eetlepels wijnazijn
 

Bereiding

  1. Snij de geschraapte wortelen in staafjes of ringetjes. Doe ze in een steelpan met lichtgezouten kokend water en giet ze na ongeveer 3 min. af, ze moeten knapperig blijven. Spoel ze lang onder koud water en laat ze uitlekken.
  2. Rooster de amandelen in een antikleefpan zonder vetstof en hak ze vervolgens grof.
  3. Doe de fijngesnipperde kruiden en ui in een grote kom. Voeg de wortelen toe, de amandelen, de azijn, de olie en de komijn. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  4. Dek af en laat 1 u. voor het serveren in de koelkast rusten.
  5. Serveer fris bij geroosterd vlees. Ook heel lekker voor een oosterse mezze.
 

Kooktip

Geef extra pit met een mespunt gemalen pili-pili.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt