Zoek een recept

 

Wok met kalkoen, groenten en noedels

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels arachideolie
  • 300 g Chinese eiernoedels
  • 1 koffielepel gegrilde sesamolie
  • 200 g jonge spinaziescheuten
  • 300 g kalkoenlapjes
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 bosje koriander
  • 1 lente-uitjes
  • 2 eetlepels lichte sojasaus
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1.5 cm verse gember
 

Bereiding

  1. Snijd de kalkoenlapjes in zeer dunne reepjes. Schil de gember en rasp hem. Meng in een kommetje de sojasaus, oestersaus, rietsuiker, geraspte gember en sesamolie. Snijd de lenteuitjes in grove stukken. Hak de knoflook fijn.
  2. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze uitlekken.
  3. Verhit de arachideolie in de wok en sauteer er de reepjes kalkoen op een hoog vuur in gedurende 3 minuten. Voeg de knoflook toe en laat nog 3 minuten bakken. Doe er de lente-uitjes bij en laat nog eens 5 minuten bakken. Voeg de saus toe en laat nog 5 minuten bakken. Voeg de spinazie en de noedels toe. Laat nog 3 minuten bakken en blijf goed mengen.
  4. Serveer, bestrooid met korianderblaadjes
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 405 kcal, Eiwit: 30,6 g, Totale vetstoffen: 10,9 g, Koolhydraten: 59,4 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt