Zoek een recept

 

Wodka met hapjes met zalm haring en Deense blauwe kaas

Ingrediënten voor 8 personen

  • 250 g verse zalm
  • 70 g gerookte zalm
  • 140 g gerookte heilbot
  • 150 g gerookte haring (kippers)
  • 2 eetlepels olijfolie (extravierge)
  • 200 ml dikke room, 30% vetgehalte
  • 1 potje saus met fijne kruiden Deldiche
  • 125 g Deense blauwe kaas Danablu
  • 50 g zalmeitjes
  • 1 eetlepel honing
  • 1 potje gepelde noten
  • 1 pak melbatoast
  • verse dille
  • peper en zout
 

Bereiding

  1. Snijd de zalm in fijne blokjes. Breng op smaak met de olie en met peper en zout. Werk de hapjes af met een beetje dikke room, dille en zalmeitjes.
  2. Maak een toast met Deense blauwe kaas, noten en wat honing.
  3. Leg de gerookte zalm, de heilbot en de kippers op een bord. Serveer met de saus met fijne kruiden.
 

Voedingswaarde per portie

Energie: 371 kcal, Eiwit: 24,6 g, Vetstof: 23,9 g, Koolhydraten: 14,5 g
  • Home
  • Recepten
  • Wodka met hapjes met zalm haring en Deense blauwe kaas