Zoek een recept

 

Witloofsalade met geitenkaas en sinaasappel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 zakje broodkorstjes natuur (75 g)
  • 5 cl ciderazijn
  • 4 kleine witloofstronken
  • 1 koffielepel mosterd
  • 10 cl olijfolie
  • peper en zout
  • 4 sinaasappelen
  • 4 keer een handvol veldsla, schoongemaakt
  • 4 eetlepels walnoten
  • 16 schijfjes zachte geitenkaas (ong. 270 g)
 

Bereiding

  1. Rasp de schil van een sinaasappel fijn tot je 1 afgestreken eetlepel hebt. Zet opzij.
  2. Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snij de partjes tussen de vliezen uit. Vang het vrijgekomen sap op en pers het sap uit wat overblijft van de sinaasappels (je hebt 5 cl sap nodig).
  3. Giet de azijn in een bokaal. Kruid met peper en zout, voeg het sinaasappelsap toe, de fijngeraspte schil, de mosterd en de olie. Dek de bokaal af en schud goed.
  4. Verdeel de veldsla over 4 borden, voeg het fijngesneden witloof toe, de sinaasappelpartjes, de grofgehakte noten en de broodkorstjes.
  5. Voeg de schijfjes geitenkaas toe en bedruip met wat vinaigrette. Serveer meteen en dien de resterende vinaigrette apart op.
 

Kooktip

Je kan deze salade ook als voorgerecht serveren. In dit geval zijn de opgegeven hoeveelheden goed voor 6 personen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt