Zoek een recept

 

Witloofcrème met gerookte eendenfilet

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 g witloof
  • 1 teentje look
  • 75 cl gevogeltebouillon
  • 50 cl kokosmelk
  • 1 takje citroengras
  • 1 limoen
  • 1 tuiltje koriander
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 12 plakjes gerookte eendenfilet taste of Inspirations
  • 1 snuifje cayennepeper
 

Bereiding

  1. Wrijf over het witloof met een vochtige doek, halveer het in de lengte en verwijder de harde kegel aan de basis. Snij het witloof grof, behalve anderhalve stronk die je fijn snijdt.
  2. Snij het lookteentje in twee en wrijf er de bodem van de kookpot mee in. Giet de kokosmelk in de pot. Haal de buitenste bladeren van de citroengrasstengel, snij hem overlangs door en leg hem in de kokosmelk. Voeg het grof gesneden witloof toe en ook de gevogeltebouillon en cayennepeper. Dek af en laat 25 min. sudderen op een zacht vuur. Haal het citroengras eruit en mix de soep fijn.
  3. Doe de koriander, olijfolie en het sap van een halve limoen in de beker van de mixer. Voeg zout toe en mix tot een homogene saus. Verwijder het vet van de plakken eend.
  4. Verdeel de soep in diepe borden. Versier met het fijn gesneden witloof, plakjes gerookte eend en korianderolie. Dien meteen op.
 

Kooktip

Het citroenaccent zorgt voor een goede balans tussen het bittere witloof, de zoete kokosmelk en de pikante cayennepeper.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 330 kcal, Eiwit: 11,1 g, Vetstof: 28,3 g, Koolhydraten: 8,6 g