Zoek een recept

 

Wintervelouté

Ingrediënten voor 4 personen

  • 100 g belegen gouda (nettogewicht, zonder korst)
  • 1 zakje broodkorstjes natuur
  • 1 dikke aardappel
  • 2 dikke stronken witloof
  • een snuifje nootmuskaat
  • 2 eetlepels fijngesnipperde bieslook
  • 10 cl lichte verse room
  • 3 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 1 preiwit
  • 1 ui
  • 2 vetarme gevogeltebouillonblokjes
 

Bereiding

  1. Hak het witloof, de prei en de ui grof. Verwarm de olie in een stoofpot en fruit er de groenten 5 min in op een zacht vuur. Voeg dan de in kleine blokjes gesneden aardappel toe en de nootmuskaat. Meng 1 min., doe er 1 L warm water bij en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. zacht koken.
  2. Rasp de gouda met de grove kant van de rasp.
  3. Doe de room en de helft van de gouda bij in de kookpot en mix de soep.
  4. Breng op smaak met peper en zout, voeg de bieslook toe en serveer heel warm. Geef er de broodkorstjes en de resterende gouda apart bij.
 

Kooktip

Ook heel lekker met cheddar!

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt