Zoek een recept

 

Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi

Ingrediënten voor 4 personen

  • fleur de sel
  • 1 limoen
  • hete olijfolie
  • 1 klontje wasabipasta
  • 20 cl light room
  • peper van de molen
  • 200 g peultjes
  • 4 sneetjes donker brood
  • 8 takjes dille
  • 500 g wijtingfilet
  • 200 g zeevenkel of zeekraal
 

Bereiding

  1. Maak de zeevenkel schoon en verwijder de te harde voet (hout) en de eventuele zwarte stukken. Was en zet opzij.
  2. Was de peulen en snij ze in reepjes van ongeveer 5mm breed.
  3. Rist de dille af, nadat je 4 plukjes apart hebt gehouden voor de versiering. Hak de rest in grove stukken.
  4. Meng de gehakte dille, de peulen en de zeevenkel. Doe daarbij een eetlepel olijfolie, peper en meng zorgvuldig.
  5. Leg de visfilets in een glazen schotel. Pers de limoen uit over de vis en doe er peper op. Zet ongeveer 2 minuten in de microgolfoven (het vlees van de vis moet vlot loskomen).
  6. Meng de room en de wasabi met een mespuntje zout.
  7. Schik op elk bord een portie knapperige salade en een visfilet. Doe daarrond een scheutje saus en versier met een takje dille.
  8. Dien op met toasts van donker brood.
 

Kooktip

  • Geef dit een gerecht een exotische toets door de light room te vervangen door kokosmelk.
  • De "plus" op voedingsgebied:
    Dit recept voert kostbare omega 3 aan en heeft een interessant gehalte aan magnesium, jodium en ijzer, terwijl de calorieaanvoer binnen de perken blijft.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 309/1296 kcal/kJ, Eiwit: 27,9 g, Totale vetstoffen: 13,8 g, Koolhydraten: 18,5 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Wijtingfilet, knapperige salade en room met wasabi