Zoek een recept

 

Wentelteefjes op z’n Catalaans

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 Bio citroen
  • boter of olie voor het bakken
  • 1 ei
  • 1 kaneelstokje
  • 125 ml melk
  • 1 eetlepel suiker + om te bestrooien
  • 3 sneden wit boerenbrood (of ander)
 

Bereiding

  1. Giet de melk in een steelpan, voeg een lange sliert van de schil van de citroen toe en het kaneelstokje. Breng aan de kook, neem van het vuur, dek af en laat lauw worden.
  2. Giet de melk door een zeef boven een diep bord, voeg het ei en de suiker toe, meng goed.
  3. Verwarm een noot boter of wat olijfolie in een braadpan.
  4. Snij de boterhammen in twee. Dompel ze aan beide kanten in het eiermengsel, leg ze gaandeweg in de warme pan. Laat aan beide kanten goudbruin bakken.
  5. Serveer warm, bestrooid met suiker.
 

Kooktip

Gebruik bij voorkeur brood met vast kruim en indien mogelijk, niet te vers (zelfs stokbrood van 1 dag oud is geschikt).

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt