Zoek een recept

 

Wentelteefjes met banaan en chocolade

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bananen
  • 40 g blonde cassonadesuiker (of griessuiker)
  • boter
  • 100 g callets Dessert fondant
  • 2 eieren
  • 20 cl melk
  • 8 sneden van een vierkant wit brood
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Breek de eieren in een schotel en klop ze los met de suiker. Voeg de melk toe en meng goed.
  3. Leg 4 sneden brood voor jou. Snij de bananen in plakjes. Verdeel in 4 en leg ze op de sneden brood, maar laat de randen vrij. Doe hetzelfde met de Callets. Smeer het brood rond de bananen in met een keukenpenseel dat je in het eiermengsel dompelt. Leg er de 4 andere sneden op en druk goed op de randen zodat ze aan mekaar kleven.
  4. Dompel de boterhammen snel aan beide kanten in het eiermengsel.
  5. Laat een beetje boter smelten in 2 grote braadpannen. Leg er de boterhammen in en laat ze langzaam bruin bakken. Vraag hulp om de boterhammen om te draaien, want het is niet zo gemakkelijk en ze moeten aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn.
  6. Dien de croques warm op … smakelijk!
 

Kooktip

  • Als je geen Callets hebt, dan kan je in stukjes gehakte pure dessertchocolade gebruiken.
  • Variant: Ook lekker met mango, frambozen of rijpe peren in plaats van bananen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt