Zoek een recept

 

Weense chocolademelk

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 cl verse room
  • 25 g bloemsuiker
  • 200 g Dessert Callets (of pure dessertchocolade in stukjes gebroken)
  • 1 l melk
  • cacaopoeder
 

Bereiding

  1. Kook altijd onder toezicht van een volwassene.
  2. Klop de room stijf, voeg de bloemsuiker toe en meng.
  3. Doe de chocolade in een grote steelpan en voeg de melk toe. Verwarm op een middelhoog vuur, roer regelmatig met de klopper zodat de chocolade goed vermengd wordt met de melk.
  4. Giet de warme chocolademelk in 4 tot 6 tassen, voeg de opgeklopte room toe, bestrooi met cacaopoeder en serveer meteen.
 

Kooktip

Zet de mixerkloppers en de kom waarin je de room zal kloppen 30 min. op voorhand in de koelkast, je zal zien dat het stijf kloppen dan heel snel gaat.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt