Zoek een recept

 

Waterzooi van vis

Video aanwezig

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 aardappelen
  • bieslooksprietjes
  • 20 g boter
  • 4 eidooiers
  • 250 g garnaaltjes
  • 1 takje kervel
  • peper en zout
  • 1 preiwit (fijngesneden)
  • 2 dl room
  • 2 g saffraan
  • 600 g schelvisfilets
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 l visbouillon
  • 1 dl witte wijn
  • 1 wortel (fijngesneden)
 

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in de schil, pel ze en snijd in stukken.
  2. Pocheer de schelvisfilets gedurende 10 minuten in de visbouillon. Schep de vis uit het vocht, laat uitlekken en dresseer de vis op de aardappelen.
  3. Stoof de wortel, de ui en de prei gedurende 2 minuten aan in een klontje boter.
  4. Giet de visbouillon bij de gestoofde groenten samen met de witte wijn en de saffraan. Kruid met peper en zout.
  5. Laat gedurende 10 minuten sudderen.
  6. Kluts de eierdooiers, roer er de room onder en bind de bouillon met dit mengsel. Let erop dat de bereiding niet meer kookt, of de ‘liaison’* schift.
  7. Giet de saus over de vis en de aardappelen.
  8. Werk af met de fijngesneden bieslook, de kervel en de garnaaltjes.
 

Kooktip

*Een ‘liaison’ is een mengsel van eierdooiers en room en wordt gebruikt om een saus of soep lichtjes te binden.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt