Zoek een recept

 

Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet

Geniet van dit recept van Yves Mattagne

Yves Mattagne is geboren te Etterbeek in 1963. Hij heeft twee sterren in de Michelin gids van 2012 en zijn restaurant “Sea Grill” bevindt zich te Brussel. Herbeleef het Cooking Event matagne

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 schijfjes ananassen
  • 2 anijssterren
  • 2 chocolademoelleux van Yves Mattagne Taste of inspirations (diepvriesafdeling Delhaize)
  • 0,33 kaneelstokje
  • 3 kardemonbolletje
  • 5 korianderkorrels
  • 2 kruidnagels
  • 2 bolletjes mandarijnsorbet
  • 50 cl siroop met kruiden
  • 200 g suiker
  • 0,5 vanillestokje
  • 2 takjes verse munt
  • 0,5 l water
  • 5 zwarte peperbolletjes
 

Bereiding

  • Alle ingrediënten van de kruidensiroop in een kom doen en tot het kookpunt brengen.
  • 10 minuten laten doorkoken en er de ananasschijfjes in leggen, 15 minuten laten koken.
  • De ananasschijfjes verwijderen, het sap filteren en fris zetten.
  • De chocolademoelleux opwarmen in de oven.

AFWERKING EN GARNERING

  • De ananasschijfjes in een diep bord schikken, een beetje kruidensap over gieten.
  • De moelleux, sorbet en muntblaadjes eraan toevoegen.
 

Wijntip

Late Harvest 2008

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Warme chocolademoelleux, gemarineerde ananas met kruiden en sinaasappelsorbet