Zoek een recept

 

Vlinder met chocolade en verse vruchten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 3 aardbeien
  • 200 g « Callets » of gehakte pure dessertchocolade
  • een snuifje zout
  • 4 eieren
  • enkele Smarties
  • 120 g griessuiker
  • 1 kiwi
  • 0,5 mango
  • 12 cl melk
  • 2 « Mikado' s » Lu
  • 100 g zachte boter + voor de vorm
  • 80 g zelfrijzende bloem
 

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op th. 5 - 150°C.
  • Doe boter in blokjes en de chocolade in een kookpan. Laat op heel zacht vuur smelten. Meng met de klopper en neem van het vuur van zodra het mengsel glad is. Voeg de suiker toe, de bloem en het zout en meng. Voeg de eieren, één voor één, toe en ten slotte de melk.
  • Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met boter. Schep er het beslag in en laat 25 min. in de oven bakken. Laat afkoelen in de vorm.
  • Haal uit de vorm, snij in 2 en leg de helften omgekeerd naast elkaar. Dit zijn de vleugels van de vlinder. Leg de gehalveerde aardbeien op een rij ertussenin voor het lichaam. Snij de mango in schijven en steek er rondjes uit met een uitsteekvorm. Een rondje voor de kop en twee voor de vleugels. Versier met kiwirondjes, Mikadotokjes en Smarties zoals op de foto.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt