Zoek een recept

 

Vleesbrood-burger

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 potje magere yoghurt
  • 2 eetlepels mosterd à l'ancienne
  • 0,5 eetlepel olijfolie
  • restjes gekookte aardappel
  • restjes gekookte groene groenten: lente-uitjes, broccoli, romanesco
  • restjes kaas in plakjes (feta, mozzarella ...)
  • restjes sla (kropsla, rucola, radicchio, jonge spinazie, ...)
  • 1 rode ui
  • 4 sneden vleesbrood (restant)
  • 4 wrap-pannenkoeken of 8 sneetjes volkoren toastbrood of 4 pitabroodjes
  • zout
  • zwarte peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik er de sneden vleesbrood en de broodjes op. Bedek ze ook met bakpapier en zet gedurende 15 minuten in de oven.
  2. Bak de aardappelen in de hete olijfolie. Voeg zout en peper toe.
  3. Warm de gare groenten op in de microgolfoven.
  4. Maak de ui schoon en snijd hem in dunne plakjes.
  5. Meng in een kommetje yoghurt, mosterd en koolzaadolie. Kruid naar smaak met peper en zout.
  6. Vouw de wraps open. Leg op elke wrap (of op de broodjes) een sneetje vleesbrood, een plakje kaas, een beetje sla, uiringen en een beetje van de saus. Vouw de wraps dicht, of bedek het geheel met een tweede sneetje brood, of vul de pitabroodjes.
  7. Serveer met de groene groenten, de aardappeltjes en de rest van de saus.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt