Zoek een recept

 

Visterrines met salsa van komkommer en tomaat

Video aanwezig

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 sprietjes bieslook, fijngesnipperd
  • 1 takje dille, fijngesnipperd
  • 2 eieren
  • 1 kleine tomaat
  • 0,5 komkommer, ontpit en in blokjes
  • 1 eetlepel mayonaise met eieren
  • 2 takjes platte peterselie, fijngesnipperd
  • 200 g restjes gekookte vis, zonder vel of graten
  • 10 cl room
  • zout en zwarte peper
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Plaats de vis in de keukenmachine met de room, de eieren en de dille. Kruid met peper en zout en draai tot een gladde mousse.
  3. Giet het mengsel in één-persoonsvorm (bij voorkeur siliconen) en zet ze in een ovenschaal die voor ¾ gevuld is met warm water. Zet 30 minuten in de oven. Controleer de gaarheid met een satéstokje. Neem de terrines uit de oven en laat afkoelen op een rooster.
  4. Vermeng voor de salsa de blokjes komkommer met de tomaat, gehakte peterselie, bieslook en 1 eetlepel mayonaise. Kruid met peper en zout.
  5. Stort de terrines op de borden en serveer ze met de salsa.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Visterrines met salsa van komkommer en tomaat