Zoek een recept

 

Vissoep met groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie 365
  • 400 g groenten voor juliennesoep 365
  • 20 cl verse room 365
  • 2 afgestreken eetlepels bloem 365
  • 2 groentebouillonblokjes 365
  • 300 g diepgevroren pangasiusfilets 365
  • peper en zout
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
 

Bereiding

  1. Doe de olie in een kookpot en stoof er de groenten en de Provençaalse kruiden in op zacht vuur gedurende 5 min. Bestrooi dan met de bloem, meng 30 sec., voeg geleidelijk aan 1 l warm water toe. Doe er de verkruimelde bouillonblokjes bij en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en laat 10 min. zacht koken.
  2. Snij de vooraf ontdooide vis in kleine blokjes en doe ze, samen met de room, bij de groenten. Laat nog 2 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Dien onmiddellijk op, eventueel versierd met takjes dille. Serveer met knapperig brood.
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt