Zoek een recept

 

Viskoekjes met rode curry

Ingrediënten voor 18 stuks

  • 680 g kabeljauwfilet
  • 5 afgestreken eetlepels maïszetmeel
  • 1 groot ei
  • 2 eetlepels vissaus ("Thais" gamma Delhaize)
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 3 lente-uitjes
  • 75 g heel fijne sperziebonen
  • 4 eetlepels fijngesneden koriander
  • arachideolie
  • peper en zout
  • saus van het Thais gamma Delhaize: "chili sauce sweetened" en/of "seafood sauce"
 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  2. Snij de kabeljauwfilets in blokjes en hak fijn met de molen.
  3. Meng het maïszetmeel met het ei, al kloppend met de garde. Voeg vissaus toe, rode currypasta, heel fijngesneden lente-uitjes en sperziebonen, gemalen vis en koriander. Meng goed en breng op smaak met peper en zout.
  4. Bekleed de ovenplaat met bakpapier en schep hierop hoopjes van 1 dikke eetlepel van het deeg. Geef er een regelmatige vorm aan met de rug van een lepel. Smeer ze lichtjes in met olie.
  5. Bak 6 min. in de oven, draai om, smeer een beetje in met olie en bak nog 6 min.
  6. Dien warm of koud op met een pikante Thaise saus naar keuze.
 

Kooktip

Met een kleine dresseerring kan je mooie, ronde koekjes van het deeg vormen.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt