Zoek een recept

 

Viscurry met shiitakes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 eetlepels arachideolie
  • 1 bord bloem
  • 1 bouillonblokje van vis
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 25 cl kokosmelk
  • 1 bosje lente-uien
  • 1 limoen
  • peper en zout
  • 1 rood chilipepertje
  • 250 g shiitakes
  • verse koriander
  • 700 g visfilets (roodbaars, pangasius, enz)
 

Bereiding

  1. Meng het sap van een ½ limoen en een ½ eetlepel kerriepoeder in een schaal, voeg de in grote blokjes gesneden vis toe, meng en laat rusten.
  2. Borstel de shiitakes schoon, spoel ze indien nodig, maar laat ze zeker niet weken. Snij ze fijn, evenals de uitjes (witte + 2/3 van het groene deel).
  3. Haal de stukken vis door de bloem, schud het teveel aan bloem af en bak ze aan in 2 eetlepels olie in een diepe pan of wok op vrij hoog vuur. Neem ze uit de pan wanneer ze goudbruin gebakken zijn en doe 2 eetlepels olie bij in de pan. Fruit de shiiitakes en de uitjes, nog altijd op vrij hoog vuur, en roer voortdurend.
  4. Voeg na 3 min. het fijngehakte pepertje toe en ½ eetlepel kerriepoeder. Roer 1 min., voeg dan de stukken vis toe, de kokosmelk, 25 cl warm water en het verkruimelde, halve bouillonblokje. Breng aan de kook, verlaag het vuur en laat 5 min. sudderen.
  5. Voeg het sap van de resterende halve limoen toe en breng op smaak. Bestrooi met gehakte koriander en serveer meteen met Thaise rijst.
 

Kooktip

Ook heerlijk met blokjes kip in plaats van vis.