Zoek een recept

 

Visbrood

Ingrediënten voor 4 personen

  • 150 g oudbakken stokbrood
  • 20 cl visbouillon (water + ½ blokje)
  • 20 cl slagroom
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 3 eieren
  • 400 g diepgevroren Alaska pollak
  • 4 takjes biolavas
  • zout
  • peper
 

Bereiding

  1. Snij het brood in stukjes en giet de warme bouillon erover. Laat gedurende 30 min. trekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Druk de ontdooide stukken pollak samen tussen jouw vingers om het overtollige vocht eruit te verwijderen.
  3. Voeg de eieren, de room, de erwten, de helft van de pollak en de lavas (takjes en loof) toe aan de schotel met het bevochtigde brood. Kruid met peper en zout en mix alles tot er een homogene brij bekomen wordt. Voeg de resterende pollak toe en meng opnieuw.
  4. Giet de brij in een rechthoekige siliconen bakvorm. Laat gedurende 45 min. bakken en verlaag de temperatuur van de oven tot 170°C na 15 min.
  5. Laat gedurende 15 min. uit de oven rusten alvorens de bakvorm te verwijderen. Serveer warm of lauw met een groene salade of tomatensaus.
 

Wijntip

Casillero del Diablo 2011, Sauvignon

Deze witte Chileense wijn heeft een fletse kleur, is erg geurig en heeft een scherpe, fruitige smaak (citroen, pompelmoes).

 

Voedingswaarde per portie

Energie: 380 kcal, Eiwit: 25,8 g, Vetstof: 20,6 g, Koolhydraten: 23 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt