Zoek een recept

 

Vis in salade op z’n Andaloesisch

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g filets van vis met vast vlees (zeeduivel, roodbaars, pangasius, enz.)
  • 2 groene paprika's
  • 3 heel stevige tomaten
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 rode ui
  • 3 eetlepels wijnazijn
  • zout
 

Bereiding

  1. Snij de visfilets in stukken en laat ze snel bakken in 1 eetlepel olie in een grote braadpan met antikleefbodem. Leg ze op een grote schaal en laat afkoelen.
  2. Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in stukken. Snipper de ui en de paprika’s heel fijn. Doe alles bij de stukken vis, voeg 5 eetlepels olie toe, de azijn en zout. Meng voorzichtig, dek af en laat enkele uren (of zelfs de hele nacht) in de koelkast rusten.
  3. Serveer koel met knapperig brood als hoofd-, voor- of buffetgerecht of als tapa.
 

Kooktip

Om paprika’s lichter verteerbaar te maken, kan je ze fijngesnipperd 3 min. laten garen in kokend water. Giet ze dan af en laat ze goed schrikken onder koud water.

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt