Zoek een recept

 

Victoriaverrines

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 2 eetlepels gepelde amandelen
  • 1 schaaltje geroosterde kippenreepjes (140 g)
  • 1 eetlepel honing
  • 0,5 koffielepel kerriepoeder
  • 100 g kleine witte druiven zonder pitjes
  • 2 eetlepels mangochutney
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels natuuryoghurt
 

Bereiding

  1. Meng de chutney, de yoghurt, de mayonaise, de honing en het kerriepoeder. Schep 1 eetlepel van deze saus op de bodem van elk glaasje.
  2. Leg 2 druiven opzij. Snij de rest in schijfjes en verdeel over de verrines. Snij de kippenreepjes in blokjes en schep op de druiven. Verdeel de resterende saus over de glaasjes, dek af en zet koel weg tot voor het opdienen.
  3. Hak de amandelen grof, bestrooi er de glaasjes mee. Werk af met de 2 in kwartjes gesneden druiven. Dien fris op.
 

Kooktip

  • Een restje gebraden kip kan je gemakkelijk verwerken in deze verrines.
  • Variant: vervang de druiven door appels (met citroensap besprenkeld).
 

Voedingswaarde per 100 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt