Zoek een recept

 

Verse zalmburgers met citroen en dragon

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 soeplepels dragon
  • 1 takje dragontakjes
  • 1 geklopt ei
  • 1 jonge ui
  • 1 soeplepel kappertjes
  • 1 onbespoten citroen
  • 100 g paneermeel
  • 50 g vers broodkruim
  • 400 g zalmfilet (zonder graten of vel)
  • 1 soeplepel zonnebloemolie
 

Bereiding

  1. Schil de ui en hak hem fijn. Pers de citroen en bewaar het sap. Snij de zalm in grote stukken.
  2. Mix met een keukenrobot 50 g broodkruim met de citroenschil, de kappertjes, de gehakte ui, de dragon, zout en peper.
  3. Voeg de stukken zalm en het geklopte ei toe en mix het geheel opnieuw. Verdeel het mengsel in 8 gelijke porties, maak er burgers van en wentel deze in het paneermeel.
  4. Warm de olie op in een braadpan en laat de burgers langs elke zijde 3 minuten goudgeel braden.
  5. Laat ze even uitlekken op een groot bord met absorberend papier en leg ze vervolgens op een dienbord.