Zoek een recept

 

Vers slaatje met Indische smaken

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 appel
  • 1 aubergine
  • fleur de sel
  • 1 Italiaanse rode salade (radicchio)
  • 1 koffielepel tandoorikruiden
  • 1 eetlepel komijnzaadjes
  • 1 limoen
  • 1 teentje look
  • 20 cl magere yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • peper van de molen
  • 1 bosje rucola
  • 3 tomaten
  • 1 bosje verse munt
 

Bereiding

  1. Maak alle salades en de munt (afristen) schoon, meng ze. Schil de aubergine, snij hem in de lengte in 2 en verwijder de zaadjes.
  2. Snij in blokjes van ongeveer 5 mm en doe het citroensap erover. Laat 5 min. slinken met de olie en het teentje look.
  3. Doe er zout en peper op, voeg bij de salade. Snij de tomaten in reepjes, waarbij je eerst de harde kern verwijdert.
  4. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de rest in blokjes. Doe bij de salade met de andere ingrediënten.
  5. Maak de saus klaar door de yoghurt, de komijnzaadjes en de tandoorikruiden te mengen. Verdeel net voor het opdienen over de salade.
 

Kooktip

  • Voor een rijker slaatje kan je er voorafgekookte en afgekoelde linzen aan toevoegen
  • Een gezond extraatje: Dit uiterst lichte slaatje is rijk aan kalium, antioxidantia en vezels. Het bevordert de spijsvertering.
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 87 kcal, Eiwit: 4,2 g, Totale vetstoffen: 2,9 g, Koolhydraten: 11 g