Zoek een recept

 

Verrine van kreeft met clementines en witloof

Ingrediënten voor 6 stuks

  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel cocktailsaus
  • 1 grote clementine (125 g)
  • 1 kleine gekookte kreeft (ong 450 g)
  • 1 kleine stronk witloof (50 g)
  • 100 g verse kaas
  • zout en peper
 

Bereiding

  1. Pel de clementine, verwijder de witte pelletjes en snij de partjes in kleine blokjes op een bord. Giet in een vergiet boven een kom en laat uitlekken.
  2. Verwijder het pantser van de kreeft, snij het vlees van staart en scharen in blokjes.
  3. Snij het witloof fijn en meng met het citroensap.
  4. Meng in de kom het clementinesap met de kaas, de cocktailsaus, peper en zout.
  5. Schep 1 koffielepel saus in elk glaasje. Voeg kreeft toe, de clementines en tenslotte het witloof. Werk af met eeen beetje saus en dien fris op.
 

Kooktip

  • Gebruik een schaar in plaats van een mes om de partjes clementine bij het snijden niet plat te drukken.
  • Variant: Ook lekker met kleine roze garnalen i.p.v. kreeft.


Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Verrine van kreeft met clementines en witloof