Zoek een recept

 

Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1/2 blikje tomatenpuree
  • 1/2 bloemkool
  • 1 bokaal schaaldierenfond
  • fleur de sel
  • 2 blaadjes gelatine
  • 1 potje haringkaviaar
  • peper van de molen
  • 2 takjes dille
 

Bereiding

  1. Maak de bloemkool schoon en laat ze koken in een pan met licht gezouten water tot ze gaar is.
  2. Laat vervolgens uitlekken en leg in een kom met een lepel citroensap. Mix tot een licht vloeibare en gladde puree.
  3. Kruid met peper en zout. Zet in de koelkast om af te koelen.
  4. Meng de tomatenpuree en de schaaldierenfond in een steelpan. Laat 10 minuten koken en giet door een puntzeef.
  5. Laat de gelatine smelten in een kom water. Doe de geweekte gelatineblaadjes bij de schaaldierenjus.
  6. Verwarm en meng voortdurend, zodat de gelatine volledig smelt. Haal van het vuur en breng op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel de haringeitjes over de glaasjes. Giet er de schaaldierenfond voorzichtig in (de viseitjes moeten op de bodem blijven).
  8. Zet in de koelkast en laat minimaal één uur opstijven.
  9. Schep er net voor het opdienen heel voorzichtig twee eetlepels bloemkoolpuree op.
  10. Versier met een takje dille. Dien onmiddellijk op met een sneetje bruin brood.
 

Kooktip

  • Voor een goedkopere versie van dit gerecht kan je de haringeitjes vervangen door lompviseieren. De hoeveelheid toe te voegen gelatine hangt af van de hoeveelheid verkregen vloeistof. Het is dus belangrijk dat je de aanbevelingen op het pakje gelatine nauwkeurig volgt.
  • Een gezond extraatje: Deze bloemkoolcrème is even smeuïg als room, maar is vet- en cholesterolvrij. Hierdoor kan de cholesterol van de viseitjes wel door de vingers worden gezien!
 

Voedingswaarde per 100 g

Energie: 64 kcal, Eiwit: 7,6 g, Totale vetstoffen: 2,3 g, Koolhydraten: 3 g

Recepten voor € 3

Vind snel gerechten op basis van een ingrediënt

  • Home
  • Recepten
  • Verrine van haringeitjes met bloemkoolcrème